Αρθρογραφία – Συμμετοχή σε Ημερίδες/Συνέδρια

Ομιλία του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη  στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2016

Ομιλία του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στην Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2016

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016/Κατηγορίες: Αρθρογραφία

Ομιλία Προέδρου ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη

στη δημόσια παρουσίαση της

Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου για το   2016

(30/11/2016)

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Φίλες και Φίλοι,

 

Καλησπέρα σας, 

Σας καλωσορίζω στην επίσημη παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για το Ελληνικό Εμπόριο και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα για το 2016.

Η Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου είναι ένα έργο που οφείλεται στην άρτια συνεργασία του επιστημονικού προσωπικού του ΙΝΕΜΥ με τα στελέχη της ΕΣΕΕ.

Τους ευχαριστώ, λοιπόν, από καρδιάς, γιατί κάνουν ένα πολύτιμο δώρο στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, γιατί κάθε χρόνο δημιουργούν ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για να μπορούμε να επικαιροποιούμε τον Εμπορικό Οδικό Χάρτη της χώρας.

Η Ετήσια Έκθεση έχει αναδειχθεί σε ένα έγκυρο και τεκμηριωμένο εργαλείο για τους ερευνητές, τους δημοσιολογούντες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο και δηλώνει τη θέληση της ΕΣΕΕ για μια υπεύθυνη παρέμβαση στο δημόσιο διάλογο. Στα συμπεράσματα της Έκθεσης, αποτυπώνεται τόσο η αποτίμηση της εμπορικής επιχειρηματικής δράσης της χρονιάς που πέρασε όσο και οι τάσεις της επόμενης χρονιάς.

Εντοπίζονται τα προβλήματα, αναζητούνται λύσεις και διαμορφώνονται οι προτάσεις μας, για να ασκούμε τεκμηριωμένες πιέσεις στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα, αλλά και στους λεγόμενους «θεσμούς».

 

Η ελληνική ΜμΕ επιχειρηματικότητα τα τελευταία οκτώ χρόνια βρίσκεται στη δίνη μιας πρωτόγνωρης κρίσης που διαπερνά την καθαρά οικονομική διάσταση και επεκτείνεται σε όλα τα πεδία της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής μας.

Μία κρίση που μας έχει στη κυριολεξία αποδεκατίσει.

Μια κρίση που συνθλίβει το επιχειρείν, ανάμεσα στην αύξηση φόρων, τη μείωση τζίρου και τη χαμηλή παραγωγικότητα.

Μια κρίση που έως τώρα καμία κυβέρνηση, για διαφορετικούς ίσως λόγους, δεν μπόρεσε τελικά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

 

...


Αρχεία προς λήψη