Εποχικές

Μειωμένο το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού με ταυτόχρονη συρρίκνωση του εορταστικού τζίρου

Μειωμένο το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού με ταυτόχρονη συρρίκνωση του εορταστικού τζίρου

Στο πλαίσιο διενέργειας της καθιερωμένης ετήσιας έρευνας για την εκτίμηση του κόστους του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, το ΙΝ.ΕΜ.Υ. παρουσιάζει την τιμολογιακή συγκριτική εξέλιξη βασικών αγαθών, συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στην όσο το δυνατόν αρτιότερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014
Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκπτώσεων 2014

Τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκπτώσεων 2014

Το ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την περιοδική έρευνα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και διερεύνησε τη στάση και τις απόψεις των εμπόρων για το άνοιγμα των Κυριακών. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας. Επίσης καταγράφηκαν οι απόψεις πολλών Εμπορικών Συλλόγων από όλη τη χώρα.
Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014
Τα αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων 2014

Τα αποτελέσματα των θερινών εκπτώσεων 2014

Πραγματοποιήθηκε η περιοδική έρευνα για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις και διερευνήθηκε η στάση και οι απόψεις των εμπόρων για το άνοιγμα των Κυριακών. Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με χρήση δομημένου ερωτηματολογίου σε τυχαίο δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων σε παραδοσιακές εμπορικές αγορές αστικών κέντρων της χώρας. Επίσης, καταγράφηκαν οι απόψεις πολλών Εμπορικών Συλλόγων από όλη τη χώρα.
Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014
Παρουσίαση έρευνας με θέμα: «Τουρισμός και Εμπόριο στην Κρήτη»

Παρουσίαση έρευνας με θέμα: «Τουρισμός και Εμπόριο στην Κρήτη»

Το Σάββατο 28 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Χανίων η  παρουσίαση της έρευνας «Τουρισμός και Εμπόριο στην Κρήτη» του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ. Αυτή η έρευνα υπήρξε προϊόν μιας ευρείας και γόνιμης συνεργασίας του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και τους Εμπορικούς Συλλόγους Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.
Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014
Το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού το 2014

Το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού το 2014

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, όπως κάθε χρόνο, προέβη σε διερεύνηση του κόστους του φετινού πασχαλινού τραπεζιού. Όπως προκύπτει, το κόστος αναμένεται να κυμανθεί σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων σε Σούπερ Μάρκετς, Λαϊκές Αγορές αλλά και στην Κεντρική Αγορά Αθηνών (Βαρβάκειος), τα κρεατικά  εμφανίζονται φθηνότερα κατά 4,51% κατά μέσο όρο, με την τιμή του αρνιού να υποχωρεί κατά 5,26%, ενώ οι τι
Τρίτη, 15 Απριλίου 2014
Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου

Ο στόχος της εμπορικής κίνησης κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων δεν επετεύχθη

Οι έμποροι της λιανικής είχαν ως στόχο κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων να διατηρήσουν τα επίπεδα του περυσινού τζίρου, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα αφού μεσοσταθμικά η μείωση κυμάνθηκε στο -19%, επαναφέροντας την αγοραστική κίνηση σε φθίνουσα πορεία.
Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014
Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι 2013

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι 2013

Μειωμένο το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού αλλά με χαμηλότερο τον εορταστικό τζίρο

Φθηνότερο κατά 2,51%, σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σύμφωνα με δειγματοληπτικό έλεγχο που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝ.ΕΜ.Υ.) της Ε.Σ.Ε.Ε. κατά την περίοδο 13 έως 18 Δεκεμβρίου 2013.
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Εικόνα της αγοράς κατά τη διάρκεια του 10ήμερου των μίνι εκπτώσεων και την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά (εκτός της καθιερωμένης Κυριακής των Χριστουγέννων), τα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά με βάση το νέο εφαρμοστέο Νόμο, καθώς την περίοδο 1 έως 9 Νοεμβρίου πραγματοποιούνται πλέον Mid-Season Εκπτώσεις.
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Εκπτωτικό Δεκαήμερο- Νοέμβριος 2013

Η Κίνηση του Δεκαημέρου των Εκπτώσεων 1-9 Νοεμβρίου

Η  έρευνα  των εκπτώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η ΕΣΕΕ με το ΙΝΕΜΥ με την κρίσιμη συμβολή των Εμπορικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και στην περίπτωση της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Θερινές Εκπτώσεις 2013

Η πορεία των τιμών στην αγορά και των θερινών εκπτώσεων

Η εξέλιξη του επιπέδου των τιμών στην αγορά, μέχρι σήμερα, δεν ικανοποιεί κανένα, αφού επιδίωξη κάθε μικρομεσαίου εμπόρου είναι η φθηνή τιμή αγοράς και η φθηνότερη τιμή πώλησης. Οι Έλληνες έμποροι είμαστε διπλά «αποδέκτες τιμών», ως προμηθευτές και ως καταναλωτές. Η εσωτερική υποτίμηση όχι μόνο δεν κατάφερε, αλλά απέτυχε να μειώσει τις τιμές κυρίως σε τρόφιμα και βασικά αγαθά, κάτι που το έχουμε όλοι ανάγκη. 

Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013
RSS
123